Ibland händer saker som gör att världen inte fungerar som vi är vana vid, kriser som innebär att samhällets service inte fungerar. Många känner sig osäkra och är dåligt förberedda för sådana situationer. Vilket ansvar har du som privatperson och hur kan du hjälpa andra? Nu kan du på ett lekfullt sätt kolla vilken beredskap du har för samhällskriser och samtidigt lära dig mer.

Länk till quiz: https://www.criseit.org/du

CriseIT deltar i den nationella Krisberedskapsveckan för stärkt beredskap och bättre riskkommunikation 8-14 maj med ett quiz: Är du beredd om krisen kommer? Länk till quizet kommer att läggas ut här på måndag morgon 8/5.

Centrum för klimat och säkerhet bjuder också in till Öppet hus i RiskLab, Karlstads universitet. Tisdag 9/5 kl 12:00-13:00, sal 21A259. I RiskLab kommuniceras och visualiseras forskningsfrågor, om till exempel krisberedskap, på ett lättillgängligt och roligt sätt. Kom och testa våra pedagogiska verktyg som till exempel Floodville och Riskköping.

-Vi vill uppmärksamma vikten av bra förberedelser inför samhällskriser och göra det enkelt och lättillgängligt att öva och lära sig mer. I projektet CriseIT utvecklar vi digitala verktyg och metoder för detta. Emelie Hindersson, koordinator för Centrum för klimat och säkerhet och projektet CriseIT.

MSB har initierat kampanjen Krisberedskapsveckan som äger rum för första gången nu 8-14 maj 2017. Länsstyrelsen är ambassadör för kampanjen och i kalendariet nedan finns Värmlands regionala aktiviteter samlade:

Läs mer om aktiviteterna:
http://www.kau.se/klimat-och-sakerhet
http://www.lansstyrelsen.se/Varmland/Sv/manniska-och-samhalle/krisberedskap/Pages/Krisberedskapsveckan.aspx
https://www.msb.se/krisberedskapsveckan
#krisberedskapsveckan